Succé för åttornas musikal

posted in: Nytt | 0

Musikal 8Igår var det galaföreställning för åttornas musikal. Så här skriver Sydöstrans Henrik Brandberg om föreställningen:

”Under hösten har eleverna jobbat fram idéerna och mejslat fram den föreställning som sätts upp under måndagskvällen. Ytterligare två föreställningar spelas för skolorna under tisdagen.

Läraren René Saulesco berättar att det är åttornas första stora gemensamma framträdande där främst musik och dans blandas.

– Tidigare har man gjort en minimusikal. Nu kände de för ett annat koncept.

Det blir istället en föreställning med olika låtar där besökarna guidas av två konferencierer.

– Det börjar i 50-talet och går framåt i tiden. Det blir en resa i rock- och pophistorien, säger läraren Jens U Nilsson.Moje och Hind musikal 8

Moje Hakimy och Hind Aljarah är de som guidar besökarna och de berättar att eleverna hjälpts åt att ta fram fakta om de olika grupper och artister de berättar om. När Sydöstran var på besök under genrepet var det en och annan fjäril i magen.

– Jag är jättenervös. Mest nervöst är det att uppträda för skolan, berättar Hind Aljarah.

René Saulesco berättar att arbetet med föreställningen är ämnesövergripande och förutom musik och dans tangerar man såväl slöjd och bild som svenska, historia och samhällskunskap.”

 

Se fler bilder och läs artikeln i sin helhet här: http://www.sydostran.se/karlshamn/musikalisk-tidsresa-nar-osterslattselever-gor-debut/