osterslatt_ikon_idrott_halsaIdrottsklass med hälsoinriktning

Profilvalet sker för tre år, vilket innebär att det val som eleven gör i årskurs 7 även gäller för årskurs 8 och 9.

Mål:
Pigga, friska och starka elever som ges goda förutsättningar till en hälsosam livsstil. Att skapa en god sammanhållning, motivation och glädje genom att samlas kring ett gemensamt intresse.

För vem:
Att gå i idrottsklass passar dig som, förutom att ha mer skolidrott än vanligt, vill röra på dig lite extra och testa många olika aktiviteter. Kanske hittar du något som passar just dig? Du tycker om att göra saker tillsammans med andra och vill lära dig laga bra och god mat.

Vad gör vi:
Basen i profilen är fysiska aktiviteter. På Österslättsskolan har vi goda förutsättningar för idrottsaktiviteter och friluftsliv.idrotthalsa-bild4 Vi har tillgång till utomhusrink, badanläggning, fina naturområden med hav, sjö och skog inom gångavstånd. Vi har nyrenoverade idrottssalar med eget gym, konstgräsplan, skatepark och beachplaner för volleyboll, handboll och fotboll.

Vi testar olika idrotter och träningsformer där vi arbetar både individuellt och i grupp. Vi ger oss ut på aktiviteter i naturen och lär oss laga god mat. På profiltiden får du med jämna mellanrum möjlighet att göra egna val och även utöva det du själv är intresserad av.